Allt fler barn har bankkort

Det blir allt mer vanligt att människor lånar pengar för att förverkliga sig själva, och nu när man slopat åldersgränsen för bankkort kan man se att kortanvändandet bland yngre ökar. Barn lär sig snabbt.

”Bankkort blir vanligare när kontanterna minskar och så även bland barn. Och bankerna, som faktiskt tjänar på att fler betalar med kort i stället för med sedlar och mynt, har sänkt sina åldersgränser för bankkort. I stort sett är det upp till föräldrarna att bestämma när barnet är redo för att ha ett eget plastkort att betala med.”

Det är i en artikel från svd.se som det går att läsa om att allt fler barn och yngre väljer at skaffa sig egna betalkort. Och de lär sig hantera korten otroligt snabbt. Många kan känna en oro, men vad det även handlar om är att de får en förståelse vid pengar och genom bra utbildning så kan de bli mer varsamma. Det finns många bra tips på hur man kan ta han om sin ekonomi och börja spara rätt, men det viktigaste är att man har respekt för sina pengar samt att man även lär sig att låna rätt.

Att låna rätt

838892-tiokronaMänniskor ska kunna förverkliga sig själva och sina drömmar för att må så bra som möjligt. Allt fler ser lycka i materiella tillgångar och det blir allt viktigare att ha ett bra boende där man trivs, bra bil och bra jobb så man kan äta på bra restauranger och handla bland de bra märkena. Detta betyder att människor behöver låna pengar, och att låna pengar har nu blivit en självklarhet, oavsett om det handlar om SMS-lån eller om det är ett banklån från en av storbankerna. Vad man ska tänka på är att välja rätt bank och se över varför man behöver lånet. Ett snabbt smslån kan vara rätt lösning just nu, vad det handlar om är att man alltid ska ha ett mål med sitt lån och en plan när man har betalat tillbaka eller en avbetalningsplan som man känner att man kan leva med. Då är lån en stor tillgång till ens liv. Man ska bara inte glömma det sunda förnuftet.