Låna under livets svåra omständigheter

När som helst i livet kan det inträffa tråkigheter du inte var förberedd på. Det kan röra sig om en skilsmässa, ett dödsfall, ett karriärombyte eller liknande som alla kan tära på ekonomin. I dessa fall kan det vara värt att ta hjälp för att inte riskera att hamna på en finansiell efterkälke.

Tänk dig att du nyligen separerat från din partner och den ekonomi ni delade på nu enbart axlas av dig. Eller att du precis blivit arbetslös och saknar en betydande inkomst. I vissa fall kan bara ett lån hjälpa dig att komma på grön kvist igen, och då är det bra med finansiella aktörer som låter dig låna pengar utan inkomst för att säkra din vardag.

skilsmässaSå kan lånade pengar få dig på fötter igen

Rynkar du pannan av att ta ett lån i svåra situationer, så kan det ändå vara värt att nämna att det är just med lånade pengar som ditt liv i spillror kan limmas ihop igen. Ett lån är ju avsett för svåra tider som hjälp att få en normal tillvaro igen. Många storbanker har alltför stora krav på säkerhet och stor inkomst för att låna ut pengar, medan nischade småbanker ofta ser genom fingrarna och låter även den mindre lyckligt lottade personen ta del av lånekakan.

”De nischade bankerna erbjuder enkla digitala tjänster. Den personliga kontakten finns alltid med som ett komplement. Här lyckas inte de större bankerna lika bra med den stora kundmassan, även om fler storbanker går fram i årets studie kring både lån och sparande”, enligt Johan Parmler, vd Svenskt Kvalitetsindex.

Även om det känns olustigt att ta ett lån i dessa situationer så kan det verkligen vara värt at se över möjligheterna. Många långivare erbjuder längre återbetalningstider med ett relativt lågt månadsbelopp. Om du under tiden får igång din ekonomi igen är det bara att avbetala i snabbare takt för att lösa lånet.