Låt drömmen om en egen pool bli sann

Tänk att bara stiga utanför dörren och sedan kunna ta sig ett svalkande dopp. Det är nog något som många drömmer om, speciellt under de varma sommarmånaderna. Drömmen kan faktiskt bli sann om du väljer att installera en egen pool.

Innan du skrider till verket är det bra att kalkylera lite på kostnaderna för poolen. I den här texten ska vi ta upp vad det är för pris för att bygga pool själv, men också vilka fördelar du kan njuta av med en egen pool. Kanske finns det saker som du inte riktigt tänkt på att de kostar när du ska bygga en pool? Läs då vidare så berättar vi mer här.

Vad behövs för att bygga en pool?

Hur går man då tillväga för att bygga en pool? Först måste du bestämma vilken typ av pool du vill ha. Vill du ha en mindre pool eller vill du ha en större som hela vänkretsen får plats att bada i? Storleken på poolen avgör naturligtvis vad den kommer att kosta. Det kan också själva formen på poolen göra. En mer avancerat utformad pool, kanske med runda former, kan kosta betydligt mer än en fyrkantig pool. Slutligen är det också bra att veta att en fristående pool ofta är mycket billigare än en nedsänkt sådan.

Nästa steg är att fundera lite över övriga kostnader, det är ju nämligen inte bara själva poolen som kostar. Kanske måste du jämna eller gräva ur marken där poolen ska vara? Då måste du räkna med den kostnaden. Även underhållet av poolen kostar en del pengar och jobb så även det behöver räknas in. Vill du anlägga ett poolhus räknas även den kostnaden in i kalkylen.

Kom också ihåg att tänka på energiförbrukningen som poolen medför. En pool måste nämligen vara utrustad med en pump som drar el. Vill du ha en pump som även värmer upp vattnet drar den dessutom lite mer. Kanske behöver du också beställa en tankbil när poolen ska fyllas. Det gäller främst på orter där det är förbjudet att fylla poolen med det kommunala dricksvattnet.

Att exakt säga vad det kostar att bygga en pool är omöjligt. Det beror nämligen på många olika faktorer. Att anlägga en pool kan kosta allt från 50 000 till flera 100 000 kronor.

Kostnader som kan tillkomma när man bygger pool

• Markanläggning
• Kemikalier för vattnet
• Påfyllning av vatten med tankbil
• Eventuellt poolhus

Fördelar med att ha en egen pool

Nu när vi har gått igenom det tråkiga, nämligen kostnaderna, är det dags att kika på de positiva delarna med att ha en pool. Den allra främsta fördelen är nog att en pool ger tillfälle till så otroligt mycket avkoppling och lyx i vardagen. Vill man tänka lite mer ekonomiskt så kan man också se poolen som en investering. Ett hus med pool är nämligen väldigt populärt när det är dags för försäljning. Det är något som kan vara skönt att tänka på när man ängslas lite över prislappen på poolen.