Innan du tar lån

Vad är egentligen bra att göra innan du ansöker om lån hos en kreditgivare? Att fundera ett slag över vilket lån som passar dig bäst. Läs alltid igenom det finstilta och jämför lån med varandra.

Behöver du jämföra lån inför en ansökan om smålån? Då kan du börja med att läsa här: https://www.financepal.se/lana-pengar/artiklar/smalan/, för att ta reda på mer ingående vad ett smålån skulle innebära för dig som låntagare.

Behöver du låna pengar?

Innan du ens tar ett lån ska du även se till att följa råden i denna artikel i Expressen. Bland annat handlar det om detta:

Vill du låna pengar snabbt? Då är du i gott sällskap. Den första frågan du ska ställa dig är om du måste låna, eller du bara har lust att ta ett lån. När du lånar måste du räkna in totalsumman inklusive ränta – Expressen

Ta reda på om du har råd med ett lån, för räntan du betalar för pengarna kan göra att lånet blir mycket dyrare i slutändan, än vad det var tänkt att bli. Räkna på hur mycket du ska betala till långivaren, och hur länge. Tänk efter om du klarar höjda räntor, vilka är på väg upp enligt många privatekonomer. Mer om lån och vad som är viktigt att tänka på kan du även läsa om här i den oberoende, statsägda hemsidan Hallå Konsument. Där kan du läsa om vilket lån som passar dig och din situation bäst och vikten av att prata med flera banker för att jämföra villkor, avgifter och räntor. Mer här.