Shoppa smart – spara pengar

Den som vill spara en del pengar kan faktiskt göra det genom att shoppa smart. Några tips för att spara pengar vid sina inköp är att göra dem i februari, använda rabattkoder och köpa begagnat.

1793442-shopping-bags

Den som vill handla billiga prylar ska vänta till februari istället för att handla på mellandagsrean, skriver Dagens Nyheter. En prisjämförelsesajt har gjort en undersökning där de tittat på de produkter som är allra populärast. Resultatet av undersökningen visar att fler av produkterna var billigare under första veckan av februari än på mellandagsrean. Man hittar alltså de mest populära produkterna billigare under februari. Varför priserna fortsätter vara billiga ända in i februari beror enligt experter på att efterfrågan för handeln går ner efter mellandagsrean och att man därför måste fortsätta pressa priserna.

Använd rabatter och återbetalningssajter

Vill man spara pengar när man shoppar är det alltså smart att vänta med sina inköp till februari månad. Ett annat tips för att få ner priserna på de prylar som man köper är att göra det på nätet med någon typ av rabattkod. Man kan även få tillbaka pengar när man handlar på nätet genom att bli medlem på en sida som http://refundmonster.se/. Då kan man faktiskt shoppa med gott samvete eftersom man vet att man gör det till ett väldigt bra pris och till ett billigare pris än vad många andra gör.

Fler smarta tips

I Expressen får man massor av fler tips på hur man shoppar smart och på så sätt sparar pengar. Några av tipsen som man ger i artikeln är att köpa begagnat, använda kuponger och medlemskort och även att ta ut en bestämd summa som man får handla för i kontanter så att man inte på något sätt kan handla för mer än vad man tänkt sig.