Slipp fakturorna med kortbetalning

I USA är fenomenet med att betala sina fakturor med hjälp av kreditkort inget fenomen alls utan det hör till vanligheterna, desto nyare är det att göra sina betalningar på så vis i Sverige – men det har faktiskt sina fördelar att haka på den amerikanska trenden och betala på detta sätt.

”– En annan fördel med kortbetalningar jämfört med internetbankens tjänster är att man inte alltid behöver använda en bankdosa för att genomföra en transaktion, menar Lars-Martin Norviit, vd för Billhop.”

Kreditkort fleraCitatet ovan kommer från en intervju med Lars-Martin Norviit i tidningen InternetWorld där man pratar om just hur fler svenska företag faktisk skulle gynnas av att betala räkningar med kort istället för via internetbanken eller pappersfakturor. Att slippa pappfakturan är till exempel både bättre för miljön och blir billigare för företaget eftersom att man även slipper avgiften som många tar för att skicka med pappersfakturor, och bara det är en stor fördel för det företag som vill spara in på onödiga småutgifter. Självklart ska man inte tro att kreditkortstjänster är helt gratis heller, men det kostar på ett helt annat sätt och eftersom att man även får en annan sorts överblick av sina räkningar kan detta sätta faktiskt vara att föredra. Norviit säger även till Privata Affärer att man på deras sida också valt att spärra så en kund hos dem inte kan betala kreditskulder med deras kreditkort, det innebär att kortet hos dem är spärrat för betalningar till Kronofogden, inkassobolag och andra kortföretag. Varför man valt att göra detta är för att hindra så personer som använder deras tjänster inte ska hamna i en kreditkortsfälla där gamla krediter betalas av nya krediter – något Norviit alltså vill vara med och förhindra. Men visst finns andra sätt att betala sina räkningar på också, hela åtta olika sätt finns listade hos exempelvis ICA-kuriren, men dessa betalsätt är förstås riktade främst mot privatpersoner och inte företag – vilka nog tjänar mer på att betala just med kort.