Trasig iPad – tänk på detta

Olyckan är framme och iPad-skärmen går i tusen bitar. Det är tyvärr lätt hänt att de mobila apparaterna går sönder vid hårda stötar eller när barnen använder plattan. Mobiltillverkarna vill att vi köper nytt på direkten, något som har lett till att elektronikbranschen är allt annat än hållbar.

Med rätt medel kan en skadad iPad räddas, vilket inte bara är bra för miljön. Det är dessutom inte lika dyrt som att köpa en ny apparat. Priserna på nya iPads ligger på hisnande summor. Pengar som förmodligen kan behövas till annat; inte minst med tanke på att den trasiga surfplattan sällan skadas på insidan. Fixa bara skärmglaset så är enheten som ny!

Reparation – ett grönt val

Att reparera en trasig iPad är inte alls lika komplicerat som för några år sedan. Då var antalet oberoende reparatörer med erfarenhet från just Apples produkter få. Numera erbjuds reparation av diverse fel på iPads så som krossade skärmar hos flertalet neutrala aktörer. Professionella mobilverkstäder som till skillnad från Apples auktoriserade serviceverkstäder tillhandahåller kunder med glas- och skärmbyte på iPad. Ett tips är att besöka den här mobilverkstaden:https://phonehero.se/laga/ipad/reparation online som erbjuder bra priser, förstklassig service och snabba ärenden.

Prislappen för en reparation av iPad är betydligt lägre än vad det kostar att köpa en ny surfplatta. Seriösa aktörer som Phonehero erbjuder dessutom flera månaders garanti på utförda reparationer. En trygghet som faktiskt är bättre än många tilläggsförsäkringar eller dyra drulleförsäkringar.

Elektronikbranschen måste allvar hitta en väg ur den osunda trenden med hög rotation av nya produkter. Det säljs helt enkelt för många nya mobilapparater, vilket leder till en stor miljöpåverkan. Faktum är att branschen hör till en av de värre när det kommer till utsläpp. Förslag har dock tagits upp på EU-nivå gällande krav för att främja hållbarheten i branschen.

Tänk på detta som användare:

  • Fundera på det egentliga behovet innan köp
  • Reparera en trasig mobil
  • Köp hellre begagnat än nytt