Välja mellan olika lån

Om du behöver låna pengar så finns det flera olika lånealternativ att välja på. Om du ska låna mindre belopp så är SMS-lån ett bra alternativ, som är som ett handlån som du återbetalar när du får din nästa lön. Behöver du låna mer pengar, exempelvis om du ska göra en investering, renovera huset eller åka på en resa så kan du välja privatlån. Med privatlån kan du låna upp till 500 000 kronor med flera års amorteringstid. Det finns också en del andra låneformer som exempelvis kreditlån.

Att ansöka om ett lån idag är enkelt och går snabbt och görs direkt på lånebolagets hemsida. Du får direkt besked om lånet beviljas och pengarna utbetalas oftast redan samma dag. Därefter så betalar du tillbaka lånet utifrån den överenskomna amorteringsplanen. När du lånar pengar så är det viktigt att ha koll på sitt lån så att du klarar av att betala senast på förfallodagen för att slippa extraavgifter eller problem med kreditvärdigheten.

SMS-lån

Ett SMS-lån kan hjälpa dig att hantera en oväntad utgift eller användas för att dryga ut hushållskassan. Räntan är ganska hög och vissa lånebolag tar också ut en avgift. Lånet ska du betala tillbaka redan vid din nästa lön eller under de nästkommande månaderna, om du delbetalar ditt SMS-lån. Ett SMS-lån får du ofta utbetalt redan samma dag, även på kvällar och helger hos vissa lånebolag.

Privatlån

Privatlån brukar blancolån på lite större belopp kallas. Med ett privatlån så kan du låna mellan 10 000 kronor upp till 500 000 kronor utan säkerhet, vilket innebär att lånet är ett bra alternativ om du ska investera i något som en bil, båt eller i ditt hus. Du kan hitta privatlån till rimliga räntor, utan avgifter, och amorteringstiden kan vara på upp till 15 år.

Kreditlån

Kreditlån är en form av kredit som du erhåller, vanligen på mellan 3 000 kronor upp till 50 000 kronor. När du har fått krediten beviljad så kan du sedan ta ut pengar från lånebolaget när behov uppstår och då bara betala ränta för de pengar som du för tillfället använder. Du kan göra flera uttag från din kredit, tills dess att hela krediten är förbrukad. Då behöver du göra inbetalningar för att frigöra kreditutrymme.