Driva eget utan firma

Allt fler människor väljer att bli egenföretagare, men att ta det klivet kan vara svårt och kostsamt. Allt fler väljer då att ta en mjukare start genom att låta ett faktureringsbolag vara mellanhanden. 

Vi har tidigare skrivit och gett tips på att starta eget, som du kan läsa här. Men, innan man väljer att på riktigt förverkliga sin dröm så kan man välja att låta ett företag stå för mellanhanden och med det inte gå all-in på en gång. Detta är otroligt enkelt och på senaste tiden har det dykt upp fler företag som erbjuder sina ekonomiska tjänster.768168-technology-mind

Egenanställningar växer

I en artikel från Privata Affärer går det att läsa att det här med egenanställningar växer allt mer och har under det senaste åren blivit ett mycket populärt fenomen. Man väljer att blåsa liv i sin dröm, men att inte skapa ett företag utan att ta hjälp av en mellanhand som delar ut fakturorna. Detta har nu resulterat i att de även fått en egen branschorganisation: Egenanställningsföretagens branschorganisation. En annan positiv del av detta är att allt fler människor enklare kan komma in i arbetslivet och få en bra start och lära sig. Efter en tid blir det ett självklart val för de allra flesta att sedan starta eget och då med lite mer kött på benen. Vad man kan tänka på innan man drar igång är att fundera ut vad det är man vill åstadkomma och vad man har för mål: är det att efter ett tag starta eget eller är det för att ha en hobby man kan tjäna pengar på vid sidan av och med det vara nöjd med att frilansa. Här är det endast du som har svaren på vad som blir bäst, så lita på dina hjärtslag.