Fixa en lyxig minisemester till budgetpris

Att åka på en lyxig minisemester behöver inte göra hål i plånboken. Med smart planering kan du skapa en lyxig semesterkänsla med liten budget. Om du åker till Stockholm kan du bland annat besöka många platser helt gratis. Ta gärna in på ett spa-hotell för att slå två flugor i en smäll.

Med stigande el- och matpriser är det allt fler svenskar som håller hårt i plånboken. Många håller igen på utgifter som inte är absolut nödvändiga, bland annat genom att dra ner på semesterbudgeten. Det är dock fullt möjligt att på till en riktigt härlig semester utan att bränna mycket pengar. Här kan du läsa mer om hur du fixar en lyxig minisemester till budgetpris.

Boka ett spa-hotell

Få saker är så lyxigt som att gå på spa. Varför inte kombinera två saker i en och boka ett hotellrum som även har ett riktigt bra spa? Vana Spa är ett spa i Stockholm som är central beläget i Elite Palace Hotel i Vasastan. Deras eleganta spa- och relaxavdelning erbjuder allt du behöver för en avkopplande semester, exempelvis:

  • Pool & jacuzzi.
  • Ång- och torrbastu.
  • Aromarum
  • 300 kvm stort gym & träningspass.
  • Spabehandlingar som massage, ansiktsbehandling och pedikyr.

Allt fler svenskar har upptäckt knepet att kombinera hotellboende och spavistelse. Sökstatistik visar att svenskar främst googlar spa-boende, det vill säga spa-hotell när de planerar en Sverigesemester. För att spara ytterligare några slantar bör du bli medlem hos Elite Hotels eftersom de erbjuder medlemsrabatter.

Besök Stockholms gratisplatser

Du behöver inte spendera särskilt mycket pengar för att ha kul. Sveriges huvudstad erbjuder massor med aktiviteter och sevärdheter som är helt gratis. Bland annat kan du besöka flera kyrkor utan att betala något. Storkyrkan, Riddarholmskyrkan och Tyska Kyrkan är populära sevärdheter för budgetresenärer. Om du är i Gamla stan kan du passa på att se vaktavlösningen på Kungliga slottet i Stockholm.

Om vädret tillåter kan du besöka någon av de vackra parkerna i staden. Rålambshovsparken, Kungsträdgården och Humlegården är perfekta för att strosa runt i. Ta gärna med dig en kaffe eller picknick och sätt dig ner och njut av kombinationen av naturens lugn och storstadspuls. En promenad runt vackra Djurgården är en annan gratisaktivitet som många gillar. Här kan du även spana på Stockholmare såväl som turister som insuper den underbara naturen vid vattnet.

Om det regnar eller är kallt kan du bege dig inomhus eller under jord. Moderna Muséet har alltid flera utställningar som är gratis. Om du åker tunnelbana bör du ta dig tid att titta på den berömda tunnelbanekonsten i Stockholm. Cirka 90 av de 100 tunnelbanestationerna i Stockholm har dekorerats av 150 konstnärer. Du hittar skulpturer, mosaiker, målningar och andra konstverk under jord.

Undvik turistfällorna

Sist men inte minst bör du undvika turistfällorna om du vill spara pengar. Turistfällor i Stockholm inkluderar de stora turistattraktionerna och ofta butiker, kaféer och restauranger runtomkring. Slottet, Gamla stan, Drottninggatan, Stadshuset och Vasamuséet är några exempel på turistfällor i huvudstaden. Vissa turistfällor kan dock vara värda ett besök. Det beror helt enkelt på dina preferenser och din budget. För att undvika att att du hamnar i en onödigt dyr situation bör du kolla upp priser i förväg och boka dina egna turer.