Jämför lån innan du lånar

Det finns många fördelar med att ta lån, men tänk på att inte låna hur som helst eller vart som helst. Innan du tar ett lån är det bra att jämföra olika låneaktörer då alla erbjuder olika lån och har olika villkor – på så vis kan du snabbt och enkelt avgöra vilket lån som passar för din situation.

Det bästa du som vill ta ett lån kan göra är att jämföra olika lån och låneaktörer med varandra för att hitta en låneform som passar för dig, din ekonomi och uppfyller ditt behov. Och du behöver själv inte hålla på att leta fram olika aktörer på området, hos Jämförsnabblån.nu listas aktuella långivares lånebelopp, effektiva ränta och löptid vilket gör att du snabbt och enkelt dör kan avgöra vilket lån som passar inom dina preferensramar. Så att hitta lånet är inte så svårt, men något som kan vara lite klurigt att avgöra är när det är okej att lån och när du i stället bör välja att spara. Ett tips är att tänka som följer: om det är något jag behöver såsom en bil, en renovering eller om jag får en oförutsedd utgift så är det okej att ta lån, men om det däremot handlar om något som jag vill unna mig såsom shopping, en resa eller dyra utekvällar så ska jag inte finansiera det med lånade pengar.

Intresse för olika lån ökar

Det är inte bara snabblån som lockarfolk till att låna. Även de så kallade Peer-to-peer lånen ökar i populäritet och i Veckans Affärer beskriver man den här typen av lån som bankvärldens motsvarighet till Uber. Likaså är det allt fler idag som äger ett kreditkort än aldrig förr, och även om man inte tänker på det just på det sättet så är krediter i realiteten också en form av lån det med. Men klart i topp är fortsatt snabblånen, som även kallas blancolån – detta trots att man infört nya regler om lån, vilket du kan läsa mer om hos Svenska Dagbladet.

Det är heller inte bara det som är nytt för ekonomiåret 2018, här sammanfattar nyhetsmorgon: