Smslåna när du behöver pengar snabbt

Ligger en oväntad faktura plötsligt i brevlådan, eller har du drabbats av en annan oväntad utgift? Då kan det vara lätt att drabbas av panik, speciellt om plånboken för tillfället gapar tom. Det finns dock en enkel lösning på problemet.

Råkar du ut för en plötslig ekonomisk överraskning kan ett smidigt smslån hjälpa dig att lösa problemet. Smslån innebär ett snabbt lån på en mindre summa som i regel återbetalas månaden därpå. Det fina med den här typen av lån är att du snabbt får in pengar på ditt konto, ofta samma dag som du ansöker, och därmed kan lösa din ekonomiska knipa.

Så lånar du ansvarsfullt

Du har säkert hört en hel del negativt om smslån, men det behöver faktiskt inte alltid vara så att dessa lån är dåliga. Har du till exempel en räkning som måste betalas snabbt är det i regel bättre att kunna betala den än att riskera att hamna hos Kronofogden för indrivning. Det kan du göra genom att ta ett smslån. Här kan du hitta ett sms lån snabbt när du behöver det.

När det gäller att låna pengar är det dock alltid viktigt att tänka ansvarsfullt. Låna bara pengar om du vet med dig att du kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid. Det kan också vara en god idé att jämföra olika lån så att du får ett lån som har bra villkor för just dig.

Tänk också på att bara låna om du verkligen behöver det. Låna inte pengar till lyxvaror eller spel. Sådana saker är det istället bättre att spara ihop pengar till.

Krav för att få ta smslån

• Du måste vara myndig
• Du måste ha en deklarerad inkomst
• Du får inte ha betalningsanmärkningar
• Du får inte ha några ärenden hos Kronofogden

Se över din ekonomi

För att du inte ska hamna i en ekonomisk knipa igen kan det vara bra att se över din ekonomi. Gör gärna en budget varje månad med utrymme för sparande. På så sätt kan du spara ihop en buffert som du kan använda till oväntade kostnader.

När du har tänkt att göra ett större inköp är det också bra om du funderar lite över om du verkligen behöver varan innan du köper den. Det är alltid bra att vänta några dagar med ett större inköp så att du kan fatta ett bra beslut. Det kan också vara bra att sälja saker som du inte längre behöver. De pengar som du får för dessa saker kan du sedan lägga in i ditt sparande.

Var inte rädd för att låna

Det är viktigt att du inte känner dig rädd för att låna när du behöver det. Tänk på att en räkning som förblir obetald kan leda till högre kostnader i framtiden. Det är därför bättre och mer ekonomiskt smart att ta ett lån för att lösa skulden på en gång. På så sätt slipper du räntor och påminnelseavgifter. Tänk dock på att inte låna mer än du behöver, något som kan vara frestande. Det är viktigt att veta att ett lån alltid måste betalas tillbaka.