Ekonomer råder att binda räntan

När det kommer till ens privatekonomi finns det otroligt mycket man kan göra för att få till det så bra som möjligt, en viktig del om man bor i bostadsrätt är att se till så man hela tiden har koll på räntan, om man ska binda eller om man ska förhandla om. Annars kan det bli en dyr affär. 

204190-money-coins-pour-out-from-bagNu är räntan otroligt låg, och detta är något som får människor att inte förhandla utan att nöja sig med vad de får då de anser att det är ett bra erbjudande. Men, räntan kommer inte alltid att vara så låg utan den kommer att gå upp, frågan är bara när. Vi har tidigare skrivit om tips för att få en bättre privatekonomi, och detta inlägg kommer att handla om räntan, hur man ska tänka kring den. För i en artikel från svd går det att läsa att många anser att man ska binda räntan och privatekonomen Jens Magnusson säger följande kort och gott:

”För den som funderar på att binda räntan börjar det bli dags att gå från ord till handling.”

Ja, räntan kommer inte alltid att vara så låg som den är nu för nu går det bara bättre och bättre för Sverige och kronan stärks. Det märkliga är att räntan fortfarande är så otroligt låg. Man ska även inte krångla till det i onödan, sedan ska man heller inte stirra sig blint på Riksbanken då reporäntan inte är samma sak som en boränta. Så, även om reporäntan kommer att sjunka så kommer nog inte boräntorna att göra det. Men, kanske är det inte så dumt att ha lite is i magen.