Inred ett hemmakontor och få koll på ekonomin

I och med covid-19 arbetar allt fler hemifrån. Men även om du inte hör till den skaran kan det vara en bra idé att inreda ett hemmakontor. Att ha en specifik plats där du utför nödvändiga uppgifter kan nämligen hjälpa dig bli mer organiserad, få bättre koll på privatekonomin och bidra till minskad stress.

God organisation minskar risken för att saker faller mellan stolarna. Har du inrett en bekväm arbetsplats där du förvarar alla kvitton och papper på samma plats blir det betydligt lättare att ta itu med sådant som deklarationen och räkningarna, vilket är bra för ekonomin.

Skapa en bekväm arbetsplats

För att skapa en bekväm arbetsplats behöver du ett skrivbord i rätt höjd och storlek samt förvaringslösningar. Du behöver också en bekväm skrivbordsstol. Det behöver inte handla om dyra produkter – att köpa en billig kontorsstol hos Kontorsgiganten går precis lika bra. Det är också viktigt att du har bra belysning vid din arbetsplats.

Organisera dina papper

Papper samlas gärna på hög och risken finns då att du missar räkningar som måste betalas. Därför är det viktigt att organisera dina papper. Förvara aktiva papper som kräver en åtgärd i en mapp som ligger framme på skrivbordet. När du tagit itu med dessa papper sätter du in dem i en lämplig pärm. Försök förvara samma typ av information på samma plats, till exempel alla försäkringspapper i en lämplig pärm.

”När ditt kontor är organiserat kommer det att resultera i ökad effektivitet eftersom din tidsanvändning blir mycket mer effektiv”, säger städdrottningen Marie Kondo enligt Breakit.

När det blir lätt att utföra en uppgift skjuter du inte upp den – och då får du också bättre koll.